CDA wil met dorpswethouders het Westerkwartier in

WESTERKWARTIER - Het CDA Westerkwartier heeft het nieuwe verkiezingsprogramma op hun site gepubliceerd onder de titel ‘Samenleven doe je niet alleen’.

Het CDA staat voor een samenleving waarin mensen voor elkaar opkomen en voor elkaar zorgen wanneer dat nodig is. Waar iedereen mee doet op de arbeidsmarkt, als vrijwilliger of gewoon door anderen te helpen. Een samenleving waarin mensen ruimte krijgen om verantwoordelijkheid te krijgen en verantwoordelijkheid te nemen. En de partij vindt dat de gemeente daarin een belangrijke rol speelt door initiatieven vanuit de samenleving te ondersteunen en verbinden legt in de samenleving tussen inwoners, bedrijven en verenigingen.

Het CDA Westerkwartier gaat daarmee de verkiezingscampagne in onder de slogan: Stem CDA: Voor een kerngezond Westerkwartier.

De komende weken worden de tien speerpunten uit het programma verder toegelicht in een aantal columns op de website en social media en natuurlijk in de diverse debatten die de komende periode worden gehouden.

Zo pleit de partij bijvoorbeeld voor het instellen van dorpswethouders. Iedere toekomstige wethouder krijgt naast de eigen portefeuilles een aantal dorpen onder haar of zijn aandachtsgebied en onderhoudt de contacten met deze dorpen. Lijsttrekker Hielke Westra; “In veel gemeenten is dit een beproefd concept. Ook in de gemeente Grootegast wordt al een aantal jaren gewerkt met de dorpswethouder en we zien dat het zowel vanuit de dorpen als vanuit de gemeente naar tevredenheid werkt. De lijntjes zijn kort en de wethouder zit daardoor snel bij de dorpen aan tafel.”