Succesvol weekend Oostwold

OOSTWOLD - Na meer dan drie dagen feest, kan Oostwold terugkijken op een zeer geslaagd dorpsfeest. In het Thema Duckstad werden alle georganiseerde activiteiten voor jong en oud zeer goed bezocht.

Ondanks een zware voorbereidingsperiode voor het nieuwe korfbalseizoen, was ook OWK van de partij in de organisatie van enkele dorpsfeestactiviteiten. Op de vrijdagavond 31 augustus werd voor het lustrum Jeu de Boules Toernooi het deelnemersaantal overtroffen. Het Jeu de Boules toernooi van korfbalvereniging OWK en de Jeu de Boules vereniging van Oostwold de ‘GaveBoules’ mocht dit jaar haar 5 jarig bestaan vieren. De derde prijs, aangeboden door Tante Til uit Enumatil, ging opnieuw naar Mariska Kroon. Dit keer met haar Jeu de Boules maatje Hanny Wekema. Henk Steenberg en Jannie Zwart, gooiden weer hoge ogen, maar konden hun eerste plaats net niet evenaren en wonnen een mooie tweede prijs van NiHao. De eerste prijs was voor Dineke Bueving en Douwe Noordhof. Voor hun staat een lekker etentje klaar in eetcafé het Witte Paard. Allemaal van harte gefeliciteerd.

Op de zaterdagochtend 1 september, werd er door vv Pelikaan S en kv OWK vroeg gestart met de opening van Kaboutersport. In een opgezet Apenkooi parcours werden vele capriolen uitgehaald en lieten de kinderen hun energie lekker gaan. Moe maar voldaan werd er afgerond met een lekker glaasje ranja en een koekje van de Activiteitencommissie. De kinderen van de Kaboutersport en hun ouders konden direct aanschuiven bij het altijd succesvolle terugkerende evenement: de ‘Brakke Brunch’ van de Activiteitencommissie. Ook de selectie van OWK was hierbij aanwezig. Het bleek dan ook een goede basis, want met veel proberen en verschillende tactieken zette OWK weer mooi spel neer. Beide wedstrijden werden gewonnen.