Opening OKO Opende

OPENDE - Zaterdag 8 september speelt OKO/BIES 1 haar eerste competitie wedstrijd thuis tegen kv Apeldoorn. De korfbalvereniging uit Opende acteert dit seizoen weer op 1 e klasse niveau.

Een uitdaging voor de relatief jonge selectie, na het onverwachte kampioenschap en promotie vorig seizoen op het veld. De Opender selectie is uitgebreid met de komst van Alle Harm de Jong en de terugkeer van Mirjam Olthuis en Angelique Dermois. Ook heeft er een trainingswisseling plaatsgevonden. Jan Willem Venekamp is Gerjan Gorter opgevolgd die de club helaas na één seizoen heeft verlaten voor zijn eigen vereniging Hoogkerk. De technische staf bestaat verder uit Anne Wiersma en Wieger Snip.

De wedstrijd zal worden gespeeld op een gloednieuw kunstgrasveld. Tijdens de zomerstop is door stichting Buitensport Opende de toplaag gerenoveerd en de veldafmetingen aangepast aan de nieuwe eisen van het KNKV. Ook allerlei andere zaken rondom het veld zijn vernieuwd en opgeknapt met inzet van vrijwilligers.

De vereniging neemt dit seizoen met 5 senioren- en 9 jeugdploegen deel aan de competitie. Voor de wedstrijd van OKO/BIES 1 zal omstreeks 15.15 uur de openingshandeling worden verricht door wethouder Elly Pastoor van de gemeente Grootegast. Voor de kinderen is er een luchtkussen.