Vesperviering in Stroobos

STROOBOS - In de Hervormde kerk van Gerkesklooster - Stroobos vind zondag 16 september een bijzondere Vesperviering plaats.

Deze zondag staat in het thema van de landelijke 'Kerkproeverij 2018' ; de uitnodigende en gastvrije kerk. Veel kerken in Nederland zetten op deze landelijke campagne dag de deuren wijd open voor een ieder die de kerk van binnen en van buiten eens wil 'proeven'.

Ook de Hervormde gemeente van Gerkesklooster – Stroobos zet daarom op deze dag haar deuren open voor iedereen die eens een kloosterviering mee wil maken. De Hervormde kerk, het voormalige Brouwhuis, maakte deel uit van het Klooster Jeruzalem, dat eens op die plek heeft gestaan. Op de bovenverdieping van de kerk is dan ook permanent een kloostermuseum ingericht.

Daarom zal deze Vesperviering in het teken staan van bezinning, zingen, stilte, Woord en Gebed zoals dat tot op de dag van vandaag in diverse kloosters en in deze Hervormde kerk nog wordt beleefd. De Vesperviering zal plaats vinden onder leiding van pastor Froukje Wesseling – Schilstra. Na de Vesperviering is er gelegenheid om met elkaar na te praten en elkaar te ontmoeten.