ATB Zevenhuizen viert derde lustrum

ZEVENHUIZEN - Dat de fietssport en Zevenhuizen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is een gegeven. Gesteld kan worden dat deze verankering onder andere 15 jaar geleden is ingezet door de Stichting ATB Zevenhuizen.

Het zeventalkoppig bestuur, bestaande uit Jelle Lammers, Martijn van der Velde, Rinse van der Velde, Bert Steenhuis, Theo Hoekstra, Henry Schuil en Mathijs Tanis, viert dit jaar hun derde lustrum. Om dit te vieren wordt in aftrap van het ATB seizoen op zaterdag 15 september de 15 e editie van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht gereden. Een editie met een sportief feestelijk randje. Rijders die aan deze tocht mee willen doen worden getrakteerd op een 25, 50 of een 75 kilometer lang parcours. Ook in dit lustrumjaar is de stichting er weer in geslaagd een uitdagend parcours uit te zetten. De Stichting ATB Zevenhuizen spreekt met klem haar waardering uit aan de vele bos- en landeigenaren die elk jaar, hetzij vergund, percelen beschikbaar stellen om de tocht langs te kunnen laten gaan.

Veelal gaat de tocht over verschillende privéterreinen. De Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht is daarom elk jaar weer uniek te noemen. Het is daarom goed om vooraf te vermelden dat de route niet nagefietst kan worden en dat deelnemers ontmoedigd worden met navigatie te fietsen.

Naast de bekende Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht kent de stichting zijn activiteiten in meerder gehouden tochten in zowel zomer, herfst als winter. De levensvatbaarheid van 15 jaar fietsplezier in Zevenhuizen zit gelegen in de laagdrempeligheid en gezelligheid van sportief fietsen. Het aantal aan de stichting verbonden bikers spreekt voor zich. De stichting is trots op haar sponsoren en vrijwilligers die de fietssport in Zevenhuizen een warm hart toedragen.