Huidverbetering door blikseminslag

OLDEKERK - Xanne Braam maakt in haar Beautysalon in Oldekerk gebruik van pas ontdekte anti-aging technieken, om er strakker en jonger uit te zien. De onlangs ontdekte techniek is plasma streaming.

„Met de XO Cell Plasma streaming kunnen we verschillende huidproblemen aanpakken. In de natuur kennen we 4 aggregatietoestanden, vast, vloeibaar, gasvormig en plasma. De bekendste vorm van plasma is bliksem. Als je aan vaste vorm zoals ijs, energie (warmte) toevoegd, smelt het tot vloeibaar water. Voeg je hier energie aan toe dan verdampt het tot gasvormig (waterdamp) en voeg je hier energie aan toe dan ontstaat er een samenspel tussen negatief geladen elektronen en positief geladen ionen. Hierdoor zien wij bliksem. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat er iemand is die ontdekt heeft dat je met dit soort energie een huidcel kan resetten en dus de huid kan verbeteren”, aldus Xanne.

Bij de XO Cell plasma streaming worden zachte kleine mini bliksems gevormd en precies op de juiste plaats van de huid toegepast. In de medische wereld wordt plasma benut om huidziektes te bestrijden en te genezen. Nu is de zogenaamde koude plasma energie ook voor de cosmetiek beschikbaar.

“Een gezonde huidcel is rond en heeft een stevige celmembraan en kan voedingstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren. Door inflamm-aging (versneld verouderen) wordt de huidcel slap en krijgt deze een zwakke celmembraan, hierdoor neemt de huidcel minder voedingstoffen op en voert deze afvalstoffen minder af. Hierdoor droogt de huid uit en er ontstaan rimpels. Een plasma bundel dringt door alle huidweerstand heen en reset elke huidcel. Zoals een defribilator een hartspier kan resetten”, aldus Xanne.

Plasma werkt goed tegen onzuiverheden, couperose, gaat rimpelvorming tegen en maakt het huidoppervlak glad en strak. Hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe langdurig de resultaten zijn, verschilt per persoon en huidsoort. Xanne kan dit bepalen en toelichten tijdens gratis intakegesprekken in haar Beautysalon in Oldekerk.