Ernesto Canseco bewijst opnieuw zijn vorm bij Outdoor Tolbert

TOLBERT - Ernesto Canseco wist ook vrijdag bij Outdoor Tolbert een uitstekende indruk te maken. De Friese Mexicaan won met grote voorsprong het ZZ-parcours met zijn paard Grandkittaire (v. Arezzo VDL). "Deze week lijkt alles te lukken", glunderde de ruiter uit Boijl.

Canseco heeft in Tolbert duidelijke de goede 'flow' te pakken. "Maar vorige week bij het WK voor jonge springpaarden in Lanaken zat het me niet mee", haast hij zich te zeggen. "Maar hier dus wel. Ik rijd ook graag in Tolbert. De bodem is uitstekend en er staan goede parcoursen, waarin je fijn voorwaarts kunt rijden."

Met dat voorwaarts rijden zat het wel goed bij Canseco. In het ZZ-parcours met ingebouwde barrage zette hij als enige een tijd beneden de 40 seconden neer. Hij had 38,98 seconden nodig voor een foutloze ronde. De nummer twee Brian Kommers klaarde de klus met Twist Her Z in 41.15. De derde plaats was voor Lennard de Boer uit De Wijk met Foudre F.

Op vrijdagmiddag ontving het bestuur van Outdoor Tolbert een delegatie van gemeenteraadsleden en bestuurders uit de vier gemeenten in het Westerkwartier. Het gebied staat aan de vooravond van een herindeling, die per 1 januari leidt tot de vorming van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Een goed moment dus om eens van gedachten te wisselen over de kansen en bedreigingen voor de hippische sector in de regio.

De politici lieten niet het achterste van de tong zien, maar zijn het met de stichting Westerkwartier Paardenkwartier eens dat er grote kansen liggen om de paardensector verder te versterken. Politici wezen er daarbij ook op dat vooral het recreatieve gebruik van het paard toeneemt. Duidelijk werd ook dat de politiek niet veel voelt voor financiële hulp. De sector moet het zelf gaan doen, waarbij de politiek optimaal moet faciliteren.