CDA Westerkwartier deelt picknickmanden uit

WESTERKWARTIER - Een facebook actie van het CDA Westerkwartier leidde tot een groot aantal aanmeldingen voor ‘De beste buur’.

In het kader van burendag had het CDA Westerkwartier een oproep gedaan om buren op te geven voor het winnen van een goed gevulde picknickmand. Burendag is een mooie gelegenheid om te laten merken hoe bijzonder buren voor elkaar kunnen zijn. Niet voor niets kennen we in Nederland het spreekwoord ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. De oproep van het CDA leidde tot veel aanmeldingen met mooie en soms ontroerende verhalen. Afgelopen zaterdagochtend gingen de nummer 3 van de kieslijst, Reinette Gjaltema en de lijsttrekker Hielke Westra op pad om een aantal mensen te verrassen met een mand vol lekkers.

Allereerst werd er in Leek een mand afgeleverd bij een verrast echtpaar. Jaren lang hebben ze opgetrokken met de buren en opgepast op de kinderen. Nu hij door ziekte in een rolstoel zit helpen de buren het echtpaar uit Leek waar ze kunnen. Vervolgens werd de tocht ingezet richting Zuidhorn waar op een galerijflat goed op elkaar gelet wordt zonder de deur bij elkaar plat te lopen. Maar liefst drie buren werden genomineerd door een dochter. Iedere woensdagochtend wordt er met elkaar koffie gedronken en doordat ze de krant met elkaar lezen is er iedere dag wel even contact. In Niekerk werden de CDA’ers enthousiast ontvangen door de buren die de opgave hadden gedaan, maar de buurvrouw in kwestie was helaas niet thuis. Ook deze komt goed terecht. Op naar Grootegast waar de vierde mand afgeleverd kon worden. Hier wonen twee gezinnen naast elkaar waar wordt gewerkt aan de betere buur. Via de onlangs opgestarte buurtbemiddeling Westerkwartier zijn de buren met elkaar in gesprek om er weer iets moois van te maken. Het CDA gaat er van uit dat de picknickmand daar een beetje bij helpt. De laatste mand ging naar Opende waar bleek dat sommige buren niet meer zonder elkaar kunnen. Toen de familie 11 jaar geleden ging verhuizen naar hun huidige woning duurde het niet lang tot de buren van toen ook nu weer hun buren zijn.

Alle picknickmanden werden dankbaar in ontvangst genomen en burenbanden zijn weer verder versterkt. Goede buren sluit dan ook goed aan bij de titel van het verkiezingsprogramma van het CDA Westerkwartier ‘Samenleven doe je niet alleen’.