Actieve Burendag Lauwerzijl

LAUWERZIJL - Zaterdag 22 september was het burendag. Een activiteit waarbij het terrein van het dorpshuis, de glijbaan en de fruitbomen centraal stonden.

De dorpsgenoten zorgden ervoor dat alles er weer vernieuwd en-of piekfijn uit ziet en dat de fruitoogst binnen gehaald werd. Een aantal kleine verzakkingen in de bestrating bij het dorpshuis zijn geëffend en de vuilnisemmer is recht gezet. De vlaggenmast is gepoetst en voorzien van een nieuw touw zodat de vlag een volgende keer in één keer om hoog wil en het krattenhok is van binnen gepoetst en opgeruimd. Misschien geen hele grote klussen, maar zeker niet minder belangrijk om alles netjes en toegankelijk te houden. Op herhaaldelijk verzoek vanuit het dorp om iets te doen aan het beklimmen van de glijbaan, is hier iets voor bedacht. Een trappetje van banden; een mooie oplossing!

Door de oogst-dag samen te laten vallen met Burendag, is er een grote variatie aan bezigheden en is er voor iedereen wel iets te doen. Het fruit, een schatting van ongeveer 900 kilo aan appels en peren en goed voor tussen de 600 à 700 liter sap, is naar Fruitbedrijf Oudebosch in Kommerzijl gebracht en zal binnenkort in pakken van 3 en 5 liter appel/perensap uitgevent worden.

Halverwege demiddag kon alles worden afgerond en opgeruimd. Ook deze Burendag is weer een geslaagde de dag, dankzij de onmisbare inzet van alle vrijwilligers.