Vliegende start Dorpsmanifest Den Horn

DEN HORN - De gemeente Zuidhorn bood de kleine dorpen de kans om zich stevig voor te bereiden op de herindeling door ze te ondersteunen om een eigen dorpsmanifest te maken. Den Horn greep deze kans aan en is al flink op weg! „Niet alleen de wereld om ons heen verandert, ook ons eigen dorp is veranderd. Dit is een mooi moment om in de spiegel te kijken en om samen met de dorpsbewoners na te denken over wat we ècht belangrijk en leuk vinden voor en in ons dorp”, aldus Dorpsbelangen.

Afgelopen zaterdag 15 September was de jaarlijks terugkerend dorpsbarbecue in Den Horn. Dit jaar werd de barbecue uitgebreid tot een nazomerfeest met als knallende afsluiter een optreden van de Groninger cabaretier Arno van der Heyden.

Voorafgaand aan alle feestelijkheden, hadden de drie besturen van het kerkje, het dorpshuis en dorpsbelangen onder begeleiding van de Vereniging Groninger Dorpen, de koppen al een paar keer bij elkaar gestoken om het manifest voor te bereiden. Zo werd er al snel een werkgroep uit de drie besturen gevormd die zorgt dat er geen dubbel werk wordt gedaan, de activiteiten beter verspreid worden, de communicatie gezamenlijk is en er meer wordt samengewerkt.

Er werd eerst een enquête onder de Den Horners gehouden, om te zien wat de bewoners interesseert óf wat juist niet.

De uitslag van deze enquête werd in de show van Arno van der Heyden met een knipoog verwerkt.