Ineke schrijft | Guilty unpleasures

Niet meer horen wat iemand te zeggen heeft doordat je afgeleid wordt door bijgeluiden of lichaamstaal.

Bijvoorbeeld bij de dame die bij De Grote Tuinverbouwing met een haar hoge, kinderstemmetje haar woonadviezen de huiskamer in slingert. Maar ook die flauwe kok die om onduidelijke redenen een bijdrage moet leveren aan hetzelfde programma. Je kent ze wel, zo'n gezinsman die bij de animatie op de camping altijd vooraan staat en zo'n lol heeft dat zijn eigen kinderen zich voor hem schamen.

Zijn geslis valt overigens in het niet bij zijn quasi vrolijke campinghouding. Dat is bij politiek verslaggever Wouter de Winther wel anders. Wouter schijnt een abonnement te hebben op alle mogelijke praatprogramma's die er op de buis te zien zijn. Juist daarom zou hij eens een bezoek moeten brengen aan de logopedist, die hem van dat slangengeluid af zou kunnen helpen.

Ook lichaamstaal en performance kunnen schuren tegen mijn irritatiegrens. Ik noem Chantal, die blijft slapen. Ik vind haar best leuk maar soms ook wat gespeeld onnozel. Ongetwijfeld is dat juist haar merk waarmee ze talloze fans voor zich wint. Erger heb ik het met Trijntje, al of niet in combinatie met Humberto. Het zal allemaal wel oprecht zijn, toch komt dat niet op die manier bij mij binnen. Doe mij maar de pure nuchterheid van Annie Schilder. Wat je ook van haar muziek en persoonlijkheid vindt, haar zelfspot en humor bij Ranking the stars maken haar echt. Ook schrijfster en cabaratier Paulien Cornelisse heeft iets ontwapenends waardoor ik zin krijg om haar te knuffelen.

En dan natuurlijk onze eigen geweldige Glennis 'amazing' Grace. Op alle zenders en radiostations flitst ze voorbij. Type dramaqueen, menig traantjes wegpinkend en alles is 'soooo' vul maar in. Maar dat past uiteraard helemaal in de 'way of life' van Amerika. Haar zangkwaliteiten laat ik in het midden maar haar theatrale optreden jeukt behoorlijk.

Dan kijk je toch niet? Nee, daarvoor is het 'me lekker ergeren gevoel' te aantrekkelijk. Hoewel.... bij Glennis?