Alzheimercafé Leek over invloed dementie op relaties

LEEK - Op dinsdagavond 9 oktober is een ieder weer van harte welkom in het Alzheimercafe Zuidelijk Westerkwartier.

Het thema van de avond is deze keer: ‘veranderende relatie’. Te gast is maatschappelijk werkster en boekenschrijfster Gerdien Breimer. Zij gaat in gesprek met Paul Tameling en Thea Kuiper over haar boek ‘Patat & Pavlov’.

In haar boek neemt Gerdien Breimer de lezer mee in het leven van haar dementerende moeder Roelien, die sinds maart 2015 in een zorgcentrum woont. Terwijl je leest, krijg je het gevoel dat je in de huiskamer zit bij Gerdien, haar moeder en de overige bewoners. Je maakt mee hoe Gerdien zich inspant om haar moeder niet te corrigeren als ze fouten maakt. Je merkt hoe ze contact met haar moeder maakt, plezier dat ze samen hebben en schiet er zelfs van in de lach.

Gerdien Breimer is van oorsprong maatschappelijk werker. De band met haar moeder was nooit hecht en warm. De ziekte van Alzheimer heeft daar verandering in gebracht. Het heeft de afstand tussen hen verkleind.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en andere belangstellenden van harte welkom. Het Café wordt gehouden in de grote zaal van het dienstencentrum de Schutse aan de Oldenoert in Leek en is gratis toegankelijk. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, waarna het programma om 19.30 uur begint. De avond eindigt rond 21.00 uur.