Gemeenten stappen over op Zorgmail

WESTERKWARTIER - De gemeenten uit het Westerkwartier mailen sinds deze maand via Zorgmail. Hierdoor kunnen privacygevoelige berichten veilig worden verzonden naar inwoners van de gemeenten.

Alle privacygevoelige informatie, zo ook uw BSN nummer, kan met deze software veilig per email worden verstuurd. Niemand anders dan de verzender en ontvanger kunnen een bericht, dat met Zorgmail is verzonden, lezen.

Hoe werkt het?

Na het openen van een dergelijke mail via Zorgmail, klikt de ontvanger op een groene knop Bericht lezen. In een aparte mail of sms ontvang je een code om het bericht vervolgens te openen.

De berichten die via Zorgmail worden verzonden hebben een beperkte houdbaarheid. In de mail staat voor welke datum u het bericht moet hebben geopend. Na die datum kunt u het bericht niet meer openen. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat door onder het ontvangen bericht op de knop ‘beantwoorden’ te klikken.

Zorgmail stuurt geen reclame en een account aanmaken hoeft ook niet. Op de website https://herindeling.westerkwartier.nl// staan instructievideos.