Go with the Vlo in Hornerheem

ZUIDHORN - Veertien acteurs van de Hornerheem komen sinds de maand mei iedere maandagavond bijeen in de bovenzaal van ’t Holt 1654 in Zuidhorn. Daar werken ze onder leiding van Remcke Brouwer en Maaike van den Hoek aan de voorstelling Go with the Vlo. Een vrolijke voorstelling zonder pauze met drama, muziek, dans en video.

De voorstelling speelt zich af in het dorpje Vierheem. Drie dorpsbewoners die naast elkaar wonen delen een kattenluik.

Drie Perzische katten gaan hierdoor naar binnen en naar buiten. Op straat maken de perzen kennis met vier straatkatten. Pers Kattig en straatkat Kater worden verliefd op elkaar.

Dat leidt tot een vlooienplaag in Vierheem. De burgemeester van het dorp moet het probleem oplossen. Hij wordt daarbij geholpen door een kwismeester.

Afgelopen woensdag maakte René Ruiter filmopnamen voor de voorstelling. Kwismeester Michél van Nispen was met zijn programma Klassekwis te gast bij CBS de Windroos, waar leerlingen van de school, samen met cursisten van de Jeugdtheaterschool Zuidhorn uitleg kregen over de vlo en zelf ook vragen konden stellen.

Go with the Vlo is te zien op vrijdagmiddag 9 november, aanvang 15.00 uur en op zaterdagavond 10 november, aanvang 20.00 uur.

Locatie: in ’t Holt 1654 te Zuidhorn. Kaarten zijn verkrijgbaar bij ’t Kappertje aan de Hoofdstraat in Zuidhorn.