Mooie bands bij Bluesnigt Sportcentrum Leek

LEEK - In de sfeervol aangeklede zaal van het centraal gelegen Sportcentrum Leek. zullen op zaterdag 3 november tijdens de BluesNight van Leek, op 2 podia een paar spectaculaire optredens plaatsvinden.

De band Dripping Honey onstond halverwege de jaren negentig rondom mondharmonicaspeler Kim Snelten die tevens speelde in De toen nog jonge zanger/gitarist Sander Kooiman ontwikkelde zich snel en bleek een uitstekend songwriter. Drippin’ Honey refereert aan bands als The Paladins, The Red Devils en Lester Butler’s 13, bij wie zij regelmatig het voorprogramma verzorgden. In maart 1999 vertrok Drippin Honey naar Amerika voor een optreden op het South By South West Festival in Austin Texas en wist de band er aansluitend nog wat optredens bij te krijgen.

De band Maaris is een toffe zinnenprikkelende band uit het Groningse. Gevormd door een stel jonge honden met een instrument en als gemene deler liefde voor de blues en rock. Onlangs schreef Bluesmagazine: ‘Dat de blues van alle leeftijden is blijkt duidelijk uit de muziek die Maaris speelt. De basis is duidelijk blues, die ingrediënten zijn zeker aanwezig, maar dit is nieuw en fris en alle leden van de band laten je dit uitstekend horen.”

Met plezier, passie en gevoel speelt de band Bluesheat met strakke en gevarieerde ritmes bluesmuziek. Door de vele optredens in het verleden bij blues nachten, in kroegen of op Ameland kent het genre geen geheimen voor de band. BluesHeat bestaat in 2019 inmiddels 15 jaar en met veel plezier worden werken van: Muddy Waters, Junior Wells, Otis Rush maar ook van bijvoorbeeld Little Walter of James Harman ten gehore gebracht. Ook dansbaar eigen werk mag niet ontbreken: I’m coming home, Nothing moving me en Bad news.

Dit gezellige Leekster Bluesfestival geeft vanwege de grote verscheidenheid aan bluesrepertoire (van authentieke blues tot bluesrock), de muziekliefhebbers die niet specifiek bluesmuziek ambiëren. De gelegenheid tot een leuke avond waarbij de voetjes van de vloer mogen. Natuurlijk kunnen echte bluesliefhebbers hun hart op halen. Kortom voor ieder wat wils.

De kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en aan de kassa € 15,00