Cupcakes bakken op BSO voor het goede doel

WESTERKWARTIER - Kinderen door heel Nederland gaan morgen, donderdag 25 oktober op 700 verschillende Buitenschoolse Opvanglocaties (BSO’s) cupcakes bakken, versieren en verkopen voor het goede doel.

Met de verkoopopbrengst, die door Dr. Oetker wordt verdubbeld, ondersteunen zij een SOS kinderdorp in Meru in Kenia. In de provincie Groningen gaan tientallen BSO’s aan de bak voor SOS Kinderdorpen. Zo doen kc Het Zonnetje in Marum en De Jonge Wereld in Leek mee aan de actie.

“Het is de derde keer dat we Aan de Bakdag organiseren. Het animo onder BSO’s was wederom erg hoog. Er doen bijna 100 extra BSO’s mee. Een nieuw record. Veel van de deelnemende BSO’s doen voor een tweede of derde keer mee en zelfs met meerdere locaties. De reacties van de kinderen en leidsters zijn enthousiast en hartverwarmend. De combinatie van iets leuks doen en daarbij ook een steentje bijdragen aan een betere wereld spreekt erg aan”, aldus een enthousiaste Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen.

Om de deelnemende BSO’s op weg te helpen, biedt Dr. Oetker een bakpakket aan met cupcakebasismixen, decoraties, bakschorten en promotiemateriaal. Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor stoere, gekke en kleurrijke cupcakes. Ook verdubbelt Dr. Oetker de opbrengt van de actie tot €35.000,-.