Leden van De Ploeg exposeren in Grootegast

GROOTEGAST - Bij Galerie KunstHof in Grootegast wordt vrijdag 16 november een nieuw expositie geopend. Josefien Alkema en Mary Velthoen beiden lid van de hedendaagse Groninger Kunstkring De Ploeg, stellen hun werk tentoon.

Zowel Alkema als Velthoen halen hun inspiratie uit de natuur. Alkema heeft de afgelopen tijd gewerkt met natuurlijke kwasten van grassen, riet en bloemen. Hiermee ontstaan structuren die organisch en abstract van karakter zijn en toch associaties oproepen met landschap en ruimte. In Galerie KunstHof is een selectie van nieuw en ouder werk te zien.

Mary Velthoen vangt de veranderingen door het winterlicht en de opkomende seizoenen in bewegelijk geschilderde boslandschappen. Natuurbelevingen in een expressief handschrift van de door de mens aangelegde en geordende natuur. Ze is afgestudeerd aan Minerva en werkt als kunstenaar en kunstdocent in Groningen.

De galerie aan de Hoflaan 1 in Grootegast is na de opening om 19.00 uur elke werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur en op afspraak via telefoonnummer 0594-852275.