Campagneteam D66 op bezoek bij Eekeburen

WESTERKWARTIER - In de aanloop naar de raadsverkiezingen van 21 november, bezocht een deel van het Westerkwartierse D66-campagneteam, afgelopen week Sportcentrum Eekeburen.

„Het bezoek aan Eekeburen was een aangename verrassing”, aldus de D66 afdeling Westerkwartier. „Dit Sportcentrum is een belangrijke spil, waar het de leefbaarheid in de omgeving van Oldekerk/Niekerk betreft. Sinds deze zomer staat Hannie Brandsma er aan het roer. Tijdens het bezoek schetste zij een breed beeld van dit 'Zwembad, waar je niet zo'n last krijgt van je ogen' zoals het bij de meeste inwoners in de omgeving bekend is.” Dit door een andere chloor-methode dat huidvriendelijker is.

Tijdens de rondleiding die het campagneteam kreeg, hoorde men van een vaste bezoeker dat het mooiste van het zwembad de persoonlijke begeleiding is.

Ook kwam een voetbaltrainer langs om alvast de zaalballen voor de zaaltrainingen, die op korte termijn van start gaan, te brengen. In dit licht legde Hannie Bransma uit dat de organisatie momenteel aan het kijken is hoe de Sporthal van Eekeburen beter kan worden benut. Het zwembadgedeelte is weliswaar elke dag in gebruik, maar dat geldt nog niet voor de Sporthal. Samen met de omgeving wordt er gekeken of er nieuwe samenwerkingen kunnen worden opgezet. Het Sportcomplex is namelijk een voorziening, die volop kansen biedt voor veel nieuwe en andere activiteiten.

Kandidaatsraadslid Harrie Rutgers stelde dat voorzieningen als Eekeburen essentieel zijn om zowel het verenigingsleven als sport en spel zo breed mogelijk te maken voor iedereen. Lijsttrekker Rogier van 't Land ziet kansen voor het vergroten van de regiofunctie in een grotere gemeente Westerkwartier. Tot nu toe lag Zuidhorn weliswaar vlak bij, maar toch in een andere gemeente. Dat bleek voor een drempel te zorgen. Het blijkt namelijk dat er daar regelmatig te weinig sportzalen zijn om alle jeugd er trainingen te laten volgen en om 's winters zaalcompetitie te spelen. Vlakbij, in Oldekerk, ligt er dus een prima uitwijk.