Nieuwbouwprojecten in het Westerkwartier uitgelicht tijdens NieuwbouwXL

WESTERKWARTIER - De nieuw te vormen gemeente Westerkwartier presenteert allerlei nieuwbouwmogelijkheden binnen de gemeente op de NieuwBouwXL in Martiniplaza.

Deze beurs vindt van 16 tot en met 18 november plaats.

Dat er veel gebeurt op het gebied van nieuwbouw in het Westerkwartier, blijkt uit het feit dat de gemeente maar liefst 22 projecten in de stand toont. Dit zijn projecten in de dorpen Grootegast, Grijpskerk, Leek, Marum, Oldekerk, Opende, Zevenhuizen en Zuidhorn. Het gaat zowel om apparte-menten in dorpskernen en kleinere invullocaties, als om de grotere nieuwbouwwijken Oostindie in Leek en Oostergast in Zuidhorn.

Lancering nieuwe projecten

Op de beurs lanceert de gemeente een aantal nieuwe projecten. Bijvoorbeeld de nieuwste fase van de nieuwbouwwijk Oostindie, een ruime, groene en waterrijke wijk aan de zuidkant van Leek. In het deelgebied De Hoven gaat de woningverkoop zo goed, dat er op de beurs nieuwe kavels en project-woningen in Fase 2B worden gepresenteerd.

Ten oosten van Zevenhuizen ontwikkelt de gemeente een nieuwe woonwijk met een verwachte omvang van circa 50 woningen. De bouw van Fase 1 is gestart. Op de beurs worden de kavels en project-woningen in Fase 2 aangeboden.