Voorbereidingen musical over

LUTJEGAST - Met een cast van rond de honderd deelnemers en veel vrijwillige medewerkers wordt momenteel hard gewerkt aan de voorbereidingen van de musical Abel, een verhaal over dromen en ontdekken.

Op basisschool ´t Fundament te Lutjegast wordt elke dinsdag en woensdag veel geoefend door alle groepen van de school. Op de zaterdagmiddagen in november vinden de zogenaamde montagedagen plaats in het dorpshuis Kompas te Lutjegast.

In de musical Abel, een verhaal over dromen en ontdekken gaat het niet alleen over de ontdekkingsreizen van Abel Tasman, maar vooral ook over de belevingswereld van dochter Claesje Tasman en Krijn Touw de scheepsjongen, die allebei dan ook de hoofdrollen voor hun rekening nemen. En nauurlijk onbtreken de Maori’s ook niet op het toneel.

Een musical voor jong en oud en het stuk staat tevens in het teken van afsluiting Abel Tasman 375 jaar en afscheid van de gemeente Grootegast.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 23 november in sporthal de Leegens, die op die dag is omgetoverd tot een theaterzaal. De middagvoorstelling is speciaal voor de basisschoolkinderen uit de gemeente Grootegast en de avondvoorstelling is voor iedereen toegangkelijk. Kaarten zijn verkrijgbaar via een link van de gemeente Grootegast: http://www.grootegast.nl/musical.

Op zaterdagavond 24 november zal eveneens in Sporthal de Leegens de cast nog een optreden verzorgen met een compilatie van de liederen van de musical op het evenement ‘Grootegast in Concert’.