Werkzaamheden P+R Leek van start

LEEK - De provincie Groningen en de gemeente Leek zijn in samenwerking met Rijkswaterstaat gestart met de werkzaamheden aan de nieuwe P+R Leek aan de A7.

In totaal komen hier 200 gratis parkeerplekken, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen waardoor het een volwaardig vervoersknooppunt, oftewel hub, wordt. Hier kunnen reizigers op een prettige manier even wachten en vlot overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. Verder komt er onder meer een aparte busafrit aan de noordkant van de A7. De bus kan zo sneller van en naar Leek rijden. De P+R is in juni 2019 gereed.

Door het neerleggen van de eerste platen van de tijdelijke bushalte hebben gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Karin Dekker en districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Oost Agnes Bernhardt de werkzaamheden aan de P+R officieel gestart.

Door deze tijdelijke bushalte komt er ruimte vrij om de P+R aan te leggen. Op de hub P+R Leek komen een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Ook komen er fietskluizen waar fietsen veilig en droog kunnen staan en een oplaadpunt voor de fiets en auto.