De Baluster in Marum maakt unieke meubelstukken

MARUM - Gunter Cremer van Meubelmakerij De Baluster uit Marum maakt unieke meubelstukken zoals kasten, tafels, stoelen en alles op interieurgebied. Met zelf ontworpen keukens en wastafel-elementen krijgt u een interieur op maat. Perfect uitgevoerd door Cremer die al sinds 1979 in het vak zit. „ „De afwerking is onze reclame”, aldus Gunter.

Loopt u met ideeën rond, dan is een bezoek aan de showroom van De Baluster de moeite waard.”Hier krijgt u een indruk van Gunter zijn kunnen. Een mooi voorbeeld is de lange gebogen tafel die is opgebouwd uit verschillende soorten hout. Of een prachtige gebogen stoel van hout, die ook zonder kussen perfect zit. „U kunt overleggen over uw interieur wensen.”

“Als iemand een plan heeft of een bepaald ontwerp in het hoofd, dan gaan we kijken of dat uitvoerbaar is. We kijken naar de vorm en kiezen het materiaal. Er is heel veel mogelijk qua constructie en combinatie van materialen, zoals hout, keramiek, glas, metaal en natuursteen. En vergeet niet de keus uit de vele houtsoorten. Uiteindelijk komen we tot een uniek object. Geen standaard product dat overal verkrijgbaar is”, vertelt Cremer.

Hout is er in allerlei soorten en maten. In overleg met Cremer kunt u bijvoorbeeld kiezen uit kers, noten, eiken, essen, teak, kastanje of larix. “Niet elke houtsoort is gelijk”, vertelt Gunter. “Zo is er verschil tussen Frans en Amerikaans noten. De een is lichter dan de ander. En dan kun je het ook nog op verschillende manieren behandelen, lakken of bewerken met een zeepemulsie. De effecten die verschillende behandelingen opleveren kunnen we desgevraagd laten zien. Zo kun je tot een optimale keuze komen.”

Ook voor bedrijfsinterieuren bent u bij Cremer aan het juiste adres. Gunter heeft al heel wat kantoren van passende meubelen voorzien waarmee efficiënt en stijlvol kan worden gewerkt. Zo is de kantoorinrichting voor een internetbedrijf in de Media Centrale door De Baluster gerealiseerd.

Naast het vervaardigen van nieuwe meubels restaureert Gunter antieke tafels, kasten, banken en stoelen. Informeren naar de mogelijkheden en de prijs is vrijblijvend.