Nieuwe Wierde komt er echt

grijpskerk - Multifunctioneel centrum De Nieuwe Wierde in Grijpskerk komt er. De financiering ervan is rond, meldde stichtingsvoorzitter Petra Koopmans vorige week vol trots.

Koopmans deed die mededeling tijdens een drukbezochte inloopavond in De Wierde. Haar stichting sprokkelde inmiddels al 672.000 euro aan subsidies bij elkaar. Dit geld komt van de gemeente Zuidhorn, de provincie en een aantal fondsen. ,,Een aantal aanvragen loopt nog’’, zei Koopmans er nog bij.

MFC De Nieuwe Wierde wordt onderdeel van het bestaande zorgcentrum De Wierde. In februari 2016 werd nog aangekondigd dat dit tehuis in 2019 zou sluiten. Zonnehuisgroep Noord droeg de exploitatie inmiddels over aan zorgcoöperatie NNCZ. In plaats van sluiting wordt het pand met het oog op de komst van het MFC uitgebreid met 85 vierkante meter. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor het inrichten van een grote zaal (met flexibel podium) voor driehonderd personen.

De presentatie van de plannen liet lang op zich wachten. Zo kostten de onderhandelingen met pandeigenaar Vestia flink wat tijd. De verbouw moet in het voorjaar van 2019 beginnen. De opening staat op de rol voor november volgend jaar. Ook de bibliotheek en Kerkplein Zes krijgen onderdak in De Nieuwe Wierde.