Jarenlange wens MHCW op valreep fusie vervuld

ZUIDHORN - Als jongste van de ruim driehonderd leden heeft Josefien Verasdonck (5) zaterdagochtend in Zuidhorn de officiȅle opening van het tweede hockeyveld op haar naam geschreven.

Ze mocht samen met Rudolf de Haas (69) en wethouder Henk Bakker aantreden bij het afleggen van een pittig parcours op het nieuwe veld.

Als eerste slaagde ze erin de bal over de lijn te tikken bij keeper Frans de Haas (33). Met de ingebruikname van een tweede veld ging er een ruim vier jaar oude wens van de Mixed Hockey Club Westerkwartier (MHCW) in vervulling. In 1981 heeft de vereniging bij de start, aldus voorzitter Meinette Venema, niet kunnen bevroeden dat ze onder een toekomstbestendige naam massief zou doorgroeien. ,,Westerkwartier in de naam is een goede keus geweest.” Op basis van prognoses van de bevolkingsontwikkeling kan de organisatie in de komende jaren in theorie nog een honderdtal nieuwe leden verwelkomen. Nieuw bij de extra mogelijkheden is nu dat er voor de ouderen ook ‘walking hockey’ kan worden aangeboden.

,,Het extra veld is duidelijk met visie tot stand gekomen”, aldus wethouder Bakker. Uit een korte quiz van het bestuur kwam naar voren dat het speelveld 5.000 vierkante meter meet en ingestrooid is met honderdduizend kilo zand. Het werk is uitgevoerd door Bouma Sport en Groen B.V. uit Tynaarlo. (Foto: Jelle Raap)