Meeuwen Dames 1 verrassend goed

ZUIDHORN - Veel was nog onduidelijk voor volleybalvereniging De Meeuwen afgelopen zomer. Het gros van het eerste damesteam vertrok naar andere clubs en de trainer die de dames jarenlang in de subtop van de Promotieklasse had weten te krijgen, vertrok ook.

In september stond er nog maar ternauwernood een team. Dit bood echter wel alle ruimte om eigen jeugdspeelsters een kans te geven op een hoger niveau. Ondanks het optimisme, werd er wel gevreesd voor een heel lastig jaar. Maar niks bleek minder waar. Na een valse start met enkele blessures en een kansloze nederlaag tegen Impala uit Leek, werd al snel de weg naar boven ingezet.

Mede door de onuitputtelijke energie van de slechts 15 en 16 jarige Josje Dijkstra en Jolien Stigter, gingen de trainingen steeds beter lopen. Aanvallen werden steeds harder, verdedigingen steeds spectaculairder. Het kon niet anders dan dat het resultaat ook snel in de wedstrijden te zien zou zijn. Tegen Flash Veendam werd in september de eerste overwinning geboekt, waarna een nipt verlies tegen koploper Exstudiantes volgde. De uitwedstrijden tegen DIO uit Bedum en Lycurgus werden weliswaar nog verloren, maar vanaf eind oktober begon het goede spel ook resultaten op te leveren. Achtereenvolgens werden de thuiswedstrijden tegen DFS uit Burgum (beker), Donitas uit Groningen en Krathos uit Hoogezand (beker) met een zeer gepassioneerd spel verslagen. Speelsters uit de eigen jeugd zoals Aniek Rossing en Bo Doornbos grepen hun kans en beginnen met de week beter te spelen. Gecombineerd met de meer ervaren speelsters Leonie Verleun, Lisa Poortman en Mirjam Muntinghe levert dit een ploeg op die zeer lastig te verslaan is. Daarnaast kwam er hulp uit onverwachte hoek. Uit het niets meldde voormalig Cypriotisch jeugdinternational Eleni Kolokotroni zich in de sporthal in Zuidhorn. Eleni studeert biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en woont bij gastouders in Zuidhorn. Na de eerste ontmoeting met de dames werd ze dusdanig enthousiast dat ze zich maar al te graag aansloot bij het team. Met de power uit Cyprus in de ploeg werd afgelopen zaterdag een nieuwe mijlpijl bereikt. De eerste uitoverwinning (in en tegen Annen) werd geboekt. Hiermee is de aansluiting met de middenmoot in de competitie definitief gevonden. Het vooraf gevreesde moeilijke jaar blijkt dus zomaar een heel mooi jaar te kunnen worden.

Maar de dames willen nu meer. Inmiddels staan ze in de 3 e ronde van de regionale beker en spelen ze in november en december van dit jaar nog maar liefst 4 thuiswedstijden. 17 november tegen Oranje Nassau uit Groningen, 24 november tegen de studentes van Veracles, 15 december tegen Sudosa uit Assen en de officiële start van kerstvakantie op 22 december tegen Olympia uit Groningen. Alle wedstijden beginnen om 18.00 in sporthal Quicksilver S in Zuidhorn.