Leekster zet actie op voor eenzame ouderen

LEEK - De herfstvakantie is voorbij, de kerst staat voor de deur. Dit jaar is Arlette Lindeboom van plan om, in navolging van een vriendin uit Arlette’s geboortedorp Zandvoort, eenzame ouderen blij maken met een kerstpakket.

Zij is op zoek naar ouderen in het Westerkwartier, die weinig tot geen familie (in de buurt) hebben, zelfstandig zijn maar minder aansluiting vinden bij de maatschappij, juist omdat ze zich wel redden. Deze mensen kunnen zich, rond de feestdagen waarin samen zijn en gezelligheid benadrukt worden, wellicht extra eenzaam voelen. Die dame of heer aan de overkant of verderop in de straat. Dat, als je hem of haar ziet, je bij jezelf denkt: ‘Nooit (of bijna nooit) zie ik daar iemand’. Ouderen, ogenschijnlijk zelfstandig en daarom ook minder in de aandacht, niet zielig maar wel zonder aandacht.

Iedereen die zo’n ouder iemand kent kan contact opnemen met Arletta: kerstpakketleek @ hotmail.com Vanaf 28 november tot en met 12 december kunnen er boodschappen ingeleverd worden bij haar thuis (het liefst ‘s avonds) aan de Steenhuislaan 29 in Leek. Gedacht wordt aan echte kerstboodschappen, zoals kleine kerststolletjes, chocolade, servetten , kleine flesjes wijn, kaarsjes en zo meer. Arlette streeft er naar om 15 mooie pakketten samen te stellen, waarmee zij ook15 adressen zal bezoeken. Op die manier zullen de mensen een beetje aandacht krijgen. En dat is misschien nog wel het belangrijkste, volgens Arletta.