Niebertse Klaas Landman in finale Ouderen Song Festival

NIEBERT - Zanger Klaas Landman uit Niebert heeft zondag 11 november tijdens een spannende halve finale van het Ouderen Song Festival een plek weten te veroveren in de komende ‘Grande Finale’. Hij maakte indruk op de jury met zijn vertolking van het lied ‘Weet je nog wel die avond in de regen’.

In het Posthuistheater te Heerenveen streden achttien kandidaten om de laatste acht finaleplaatsen van deze landelijke zangwedstrijd. Aan de eerder gehouden tien voorrondes namen in zo’n honderdtachtig zangers en zangeressen deel in uiteenlopende genres. Via de beide halve finales hebben zich uiteindelijk zestien kandidaten geplaatst voor de ‘Grande Finale’ op zaterdag acht december in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Klaas is daarin de enige uit de provincie Groningen.

In 2011 was hij ook al eens finalist, evenals in 2012. In dat jaar kreeg hij in Koninklijk Theater Carré zelfs de internetprijs van het Festival uitgereikt. Klaas Landman is geen onbekende in de regio. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werkte hij al veelvuldig mee aan Radio Noord programma’s en gaf hij koffieconcerten. Nog steeds treedt hij af en toe op met een liedjesprogramma. In 2013 kwam zijn cd-album ‘In jou klinkt een lied’ uit. Niettemin kwam deze finaleplaats voor hem als een grote verrassing. Een dolblije Landman na de bekendmaking van de uitslag door juryvoorzitter Ben Lansink: „Wat geweldig om binnenkort nogmaals in het DeLaMar Theater te mogen zingen, begeleid door een geweldig Festivalorkest. Dat had ik dit keer totaal niet verwacht”

Aan de finale is onder meer een internetprijs verbonden. Op de site www.ouderensongfestival.nl zijn alle finalisten te beluisteren en kan een stem worden uitgebracht.