Bekendmaking verkiezingsuitslag op individueel niveau

WESTERKWARTIER - Vrijdag 23 november om 10.00 uur maakt het centraal stembureau de verkiezingsuitslag op individueel niveau bekend. De bekendmaking vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Leek en is openbaar. Op dat moment weten de partijen wie hen per 1 januari 2019 gaan vertegenwoordigen in de raad.

Donderdag 22 november aanstaande vindt het centraal stemmen tellen plaats in de Topsporthal in Leek. Dan worden de stemmen naar de afzonderlijke kandidaten uitgesplitst met inzet van frisse krachten en zicht van de organisatie op de telprocedure. Door dit tellen centraal uit te voeren is het proces efficiënter, beter controleerbaar en transparanter. Hierdoor is de kans kleiner dat een hertelling noodzakelijk is.

Verkiezingen

Woensdag 21 november 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Deze nieuwe gemeente ontstaat per 1 januari 2019 door samenvoeging van de huidige gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en het gebied Middag (Ezinge, Feerwerd en Garnwerd), dat nu nog bij de gemeente Winsum hoort. De partijen die meedoen aan de verkiezingen in het Westerkwartier zijn: CDA, CU, D66, GroenLinks, PvdA, Sterk Westerkwartier, VVD, VZ Westerkwartier en 50plus Westerkwartier.

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.westerkwartier.nl/verkiezingen..