Tachtig jarig jubileum van O.L.S Grootegast

GROOTEGAST - „Het begon in de huiskamer van mevrouw IJzerman, vrouw van het hoofd van de openbare lagere school. Zij richtte 80 jaar geleden samen met de onderwijzeres van de school, juffrouw Kloosterman, de Vrouwenvereniging Openbare Lagere School Grootegast op”, zo luidde het openingswoord door voorzitter Tiny Rood van de Vrouwenvereniging O.L.S. Grootegast.

De bovenzaal van het gymnastiekgebouw aan de Middenlaan was de locatie voor de bijeenkomsten. Na vele jaren daar te hebben gezeten kreeg de vereniging bericht van de gemeente dat de vereniging aanzette tot het zoeken naar een andere locatie, want het gymnastiekgebouw werd afgebroken. Na diverse locaties in het dorp te hebben gehad zijn nu de avonden, eens in de veertien dagen, op woensdag, in het Hooge Heem. Daar zijn ze in het bezit van de nieuwste elektronica die door de diverse sprekers kan worden gebruikt.

Het bestuur is blij met de grote opkomst, zo ook op 7 november voor het vieren van het jubileum in het Legio Museum. „Van onze 44 leden waren 41 aanwezig. Hieruit blijkt dat deze vereniging nog volop leeft”, aldus Tiny.

Na de koffie gingen de dames aan de wandel door de musea en om zeven uur werden ze aan tafel verwacht waar een warm/koud buffet klaar stond en tot slot een heerlijk toetjesbuffet.