Tot twee keer toe milde paniek bij intocht

GROOTEGAST - Paniek sloeg zaterdagmiddag tweemaal toe bij de intocht van Sinterklaas in Grootegast. De goedheiligman bleek aanvankelijk in geen velden te bekennen. Na een waterval van belgeluiden vanaf de versierde fietsen kwam hij tevoorschijn vanuit een veewagen.

Een alerte Piet ontdekte dat hij de plaats van zijn paard Amerigo had ingenomen, omdat deze problemen had met zijn gouden hoefijzers. Voor de gelegenheid had Sint de pakjes alvast ingeladen in de tram van de Grootegaster trammaatschappij. Halverwege de tocht prikte een lege accu hiervan alsnog een gat in een van de feestballonnen: alle pakjes moesten inderhaast door de veertien Pieten worden overgeladen in de hooiwagen.

Gelukkig arriveerde de ploeg bijtijds op het Marktplein waar burgemeester Ard van der Tuuk voor de laatste keer Sint opwachtte. ,,Het is voor u de laatste keer, maar voor mij niet”, zo verzekerde Sint. Onder grote belangstelling trakteerde hij Stein Hansma, Leana Gjaltema en Jesse Visser op vette prijzen voor hun meest kostelijk versierde tweewielers. De intocht op het plein stond onder leiding van Klaaske Zwart die Dorpsbelang vertegenwoordigde. Na afloop mochten de allerjongsten in het Huis van Sinterklaas zich laten schminken. Foto’s: Jelle Raap