Glow bij BINN in kerstsfeer

TOLBERT - „Pas op voor het afstapje hoor, we moeten jou wel in leven houden!" Ilbina van der Molen van BINN wonen is zuinig op de mevrouw in Ehbo-jas, die met een rammelend kopje koffie in haar hand zich nog net staande kan houden.

Achter haar zaak aan de Zuiderweg in Tolbert heeft ze een knusse doorgang gemaakt naar de kerk. De kerkenraadbankjes zijn bekleed met kerstgroen en warme kleedjes. De mensen scharrelen voorzichtig op het paadje tussen de bankjes waar geurkaarsjes, kerstballen, kussens en windlichten zijn uitgestald. Het weekend van 16 tot en met 18 november loodst kersthow Glow de bezoekers naar de feestdagen.

De donkere dagen moeten nog komen. Fraaie zonnestralen weerkaatsen op de kansel en brengen een zee van wit licht de ruimte in. Glow doet zijn naam eer aan. Er klinkt rustige muziek. Ilbina wordt er door een bezoekster mee gecomplimenteerd. „Dank je, het is niet helemaal Halleluja maar ook nog geen Jingle bells", lacht ze.

In de winkel is er cappuccino, gluhwijn en zoetigheid. Aan de tafels wordt gezellig gekeuveld. Een doek met een foto van een dennenboom aan de wand. Een mooi alternatief voor de traditionele boom. „Ik verheug me al helemaal op de kerst", zegt een mevrouw terwijl ze het wandkleed bestudeert. Nog eventjes geduld. Tot die tijd is hier genoeg inspiratie om in de sfeer te komen.