Nijpend tekort aan lokalen in Zuidhorn

zuidhorn Er is onvoldoende geld voor uitbreiding van school Noordster (obs De Borgh/cbs Het Anker) in nieuwbouwwijk De Oostergast in Zuidhorn.

Volgens wethouder Henk Bakker (GroenLinks) lag er een plan om op dit schoolgebouw een extra verdieping te realiseren met vier klaslokalen. De toename van het leerlingental is zo groot dat zeven tot acht lokalen nodig zijn. Dat noodzaakt de gemeente en het schoolbestuur van stichting Quadraten op zoek te gaan naar een dependance. De huidige innovatieboerderij (voorheen boerderij-Iwema) vlakbij Noordster is hiervoor in beeld.

De gemeente Zuidhorn legde eerder al 840.000 euro opzij voor de uitbreiding van Noordster. Voor dit geld zeven tot acht lokalen realiseren, gaat niet lukken, zegt Bakker. Bij de opstelling van de meerjarenbegroting van de nieuwe gemeente Westerkwartier – geraamd tekort: bijna 4 miljoen – is nog geen ruimte gevonden voor de bouw van de extra lokalen.

Grote zorgen maakt Bakker zich vooralsnog nog niet: ,,Als het nodig is, komt dat geld er.’’ Bestuurder Johan Heddema van Quadraten is diezelfde mening toegedaan: ,,Dat de vraag naar meer lokaliteiten in de kern Zuidhorn in zo'n korte tijd zou groeien, kon niemand vooraf voorzien'', meent hij.