Metamorfoses op het gym

LEEK - Met deze schitterende voorstelling gaat Aluin langs de scholen. Aluin werd geboekt en collega’s werden gevraagd als begeleiders voor verschillende versies van het thema ‘verandering’ waaruit leerlingen van klas 1 t/m 4 konden kiezen. Wat een enorm enthousiasme bij de deelnemende docenten die met de mooiste dingen kwamen aandraven en de leerlingen verrasten! Wat prachtig om te zien allemaal! Men kon kiezen uit: Transseksualiteit: bewerk een eigen foto om te bekijken hoe je eruit ziet als je van vrouw man of van man vrouw wordt; Initialen: maak van een kale voorletter een kunstwerkje; Geschiedenis: verander de loop van de geschiedenis door in te grijpen in een historische gebeurtenis; Escher: laat de ene tekening in de andere verglijden en bedrieg je zicht; Tophits anders: maak van bijv. een kinderliedje een symfonie; Toneel: kruip onder leiding van toneelgroep Aluin in de huid van iemand anders; Verandering bij Ovidius: kies een verhaal en geef in vier stappen in een tekening de verandering van bijv. een vrouw in een vogel aan; A Trip to Paradise: maak een kijkdoos of schilderij, gebaseerd op de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch; Maskers: toon jezelf onbewerkt en verander al schilderend en plakkend in een vogel, clown of wat je maar wilt.

Traditioneel zorgt klas 5 voor de inwendige mens en dat is altijd een dolle boel. Leerlingen worden met een gevulde envelop op pad gestuurd voor boodschappen, gaan met zijn allen aan de slag in de Balkhoeve en rond lunchtijd zijn de tafels gedekt en staat er een buffetje om van te watertanden!

Het is gewoon een wonder dat dat altijd weer lukt! Genieten geblazen dus. …en daarna met zijn allen naar het Rodenburgtheater voor de voorstelling.

De Lindenborg kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waarin allen genoten van creativiteit, contact, consumpties, communicatie en lekker cocoonen als gymnasiasten onder elkaar.