Advent in Goede Herderkerk Grootegast

GROOTEGAST - Op zondagavond 16 december, derde advent, hoopt Annekor Top een liturgische orgelbespeling te verzorgen in de Goede Herderkerk te Grootegast.

Het thema is: ‘Advent in orgelklanken’. Centraal hierin staat Maria, de moeder van Jezus Aanleiding is het 40-jarig organistenjubileum, dat de Grootegaster organist eind vorig jaar mocht vieren. Het is Top zijn bedoeling de adventsliturgie per onderdeel te verklanken. Daarom noemt hij het geen orgelconcert, maar een ‘verklanking van een adventsliturgie’. Er is tevens ruimte voor samenzang.

Deze avond wordt er muziek gespeeld van ondere andere Johann Sebastiaan Bach, Hubert Parry, Jan Zwart en Willem Hendrik Zwart, met tussendoor een aantal improvisaties en een tweetal pianowerken. Medewerking wordt verleend door dwarsfluitiste Marieke Renkema. Onder pianobegeleiding vertolkt zij onder andere het Ave Maria van Bach/Gounod.

‘Advent in orgelklanken’ begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er koffie met een lekkernij. Er is geen entree, maar wel een collecte. Deze is bestemd voor de kerk.Voor wie het fijn vindt alvast in de stemming te komen van het naderende kerstfeest, is ‘Advent in orgelklanke’ een passende opmaat