Spectaculair opgiet evenement in nieuwe Kelo sauna

ZEVENHUIZEN - Op 1 en 2 december organiseert Wellnessresort de Waterlelie een bijzonder opgietevenement. Verschillende bekende Aufgussmeesters komen showopgietingen verzorgen. De Waterlelie viert hiermee de afronding van een zomer vol vernieuwingen en de officiële opening van de nieuwe Kelo sauna.

De Waterlelie pakt groots uit om het resultaat van de upgrades te vieren. De tuin is grondig aangepakt zodat gasten kunnen genieten van veel nieuwe belevingen. Naast een grote Kelo-opgietsauna zijn er twee houtgestookte Kota sauna’s gebouwd en een nieuw koelplein. Op het koelplein klatert een extra brede waterval en kunnen gasten tussendoor afkoelen in het grote dompelbad of onder sproeiers en douches.

De echte blikvanger is de nieuwe Kelo opgietsauna. Vanaf 1 december vinden alle opgietingen van de Waterlelie plaats in deze sauna. Dankzij de Scandinavische uitstraling en het dak van mos heb je het gevoel dat je op vakantie bent in Fins Lapland. Wanneer je de sauna uitstapt moet je bijna een gevoel van teleurstelling onderdrukken omdat het Noorderlicht niet door de avondlucht danst.

Dat dit gevoel zo sterk is komt door het gebruik van eeuwenoude naaldbomen die zijn opgegroeid in de poolcirkel. Deze bomen zijn na een leven in de arctische kou een natuurlijke dood gestorven. Lang daarna zijn ze gekapt voor deze sauna. Doordat de bomen zijn blootgesteld aan barre weersomstandigheden is de kern van het hout keihard en de buitenkant poreus. Dit zorgt voor een heel bijzonder en ideaal saunaklimaat.

De uitstraling van de Kelo sauna is sfeervol en rustiek, maar voorzien van alle moderne mogelijkheden die een opgietsauna nodig heeft. Van een geluid- en lichtinstallatie tot vloerverkoeling. Dankzij de nieuwste technieken wordt verse lucht aangevoerd. De hoeveelheid zuurstof kan naar behoefte worden ververst; dit is uniek in Nederland.

De openingsopgieting vindt zaterdag 1 december om 14.00 uur plaats. Gasten kunnen reserveren voor de eerste opgieting omdat er beperkt plaats is. Alle andere opgietingen zijn vrij toegankelijk. De opgietingen tijdens het evenement zijn een mix van bijzondere show- en klassieke opgietingen.

Op zaterdag worden de opgietingen verzorgd door bekende externe Aufgussmeesters. Op zondag organiseren de vaste Aufgussmeesters van de Waterlelie tien feestelijke opgietingen met bijzondere thema’s als ‘Italian moment’ en ‘warme stilte’.