Leekster Eagles redt het niet bij de koploper

HOORN - HV/Veerhuys bleek vrijdagavond een maatje te groot voor Leekster Eagles. In sportcentrum Vredehof in Hoorn werd het 5-3.

Voor rust legde de lijstaanvoerder de basis voor de overwinning. Na de eerste 20 minuten zuivere speeltijd stond het namelijk al 4-1. Vooraf was duidelijk dat de Leeksters een zware opgave wachtte. De uit de eredivisie gedegradeerde formatie uit Hoorn had alleen thuis tegen ZVV Urk punten verspeeld: 8-8. Voor de pauze deelde de ervaren de thuisclub de lakens uit. Luciano Matulessy, de laatste tijd prima op schot, dupeerde de gasten door de rode kaart te pakken. Namens de bezoekers van coach Martijn Alssema trof alleen Delano Dussel doel.

HV/Veerhuys stelde daar vier treffers tegenover (4-1). Herstel Eagles In het tweede bedrijf liepen de gastheren zelfs uit naar 5-1. Daarna ging het bij de zich herstellende Eagles lopen, maar verder dan 5-3 liet voormalig landskampioen Veerhuys het niet komen. Fabio de Matos Fernandes en opnieuw Dussel passeerden de West-Friese keeper. De adelaars weerden zich heel wat beter dan een half jaar geleden, toen voor de nacompetitie in Hoorn werd aangetreden. Veerhuys won destijds afgetekend met 6-0, nadat de heenwedstrijd op 5-5 was afgesloten.

Met 25 uit 9 staat Veerhuys tamelijk onbedreigd bovenaan. Ondanks de nederlaag blijft Leekster Eagles (14 uit 8) derde achter Texel’94. De eilanders komen volgende maand naar Leek. Vrijdag 30 november werken de Leeksters in Den Helder het bekerduel tegen eredivisionist Zeemacht af.