Janneke de Jong exposeert in het Zuidhorn

ZUIDHORN - Vanaf 12 november 2018 tot en met 8 januari 2019 exposeert Janneke de Jong uit Aduard haar schilderijen in de bibliotheek en vergaderzalen van het Cultureel Centrum in Zuidhorn.

Schilderijen kijken maakte haar blij. De kleuren en de motieven inspireerden haar en maakten haar nieuwsgierig of ze het zelf ook kon. Al heel vroeg begon ze met aquarelleren. Na deze periode en lessen bij Agnes van Eupen, Wine Fransen en Irma Reimert is ze gaan schilderen met olieverf op doek. Haar motieven en thema’s zijn divers. Zo vindt men tussen haar werken landschappen, mensen, of impressies van beide waar vooral sfeer en stemming een belangrijke rol spelen. In transparante lagen wordt haar werk opgebouwd of werkt ze met een combinatie van materialen. Zo schildert ze niet alleen met verf, maar weet ook zand, papier, of modellingpasta te combineren in haar werken. De laatste jaren werkt Janneke veel met acrylverf op doek of paneel. Vooral het plezier in het schilderen is voor haar een belangrijke factor en motivatie om telkens weer het uiterste te kunnen halen uit het vormgeven en maken van compositie in haar schilderwerken.

De openingstijden van de expositie zijn iedere werkdag van 10:00 – 17:30 en op vrijdag van 10:00 - 20:00 uur. De werken van Janneke de Jong hangen in de bibliotheek en de vergaderzalen op de begane grond en 1 ste verdieping.