Koop een kerststukje en steun Roma-kinderen

LEEK - De Oost-Europacommissie PGLO Leek gaat op 5, 6 en 7 december kerststukjes verkopen bij de bedrijven in Leek en Tolbert.

De huis-aan-huis verkoop vindt plaats op zaterdag 8 december. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan het project van de familie Kroon in Roemenië, stcharis.org. Hun werkzaamheden zijn gericht op de situatieverbetering van Roma-kinderen. Via naschoolse opvang leren de kinderen lezen, schrijven en rekenen. Ook krijgen de kinderen les in hygiëne en is er een medische post aanwezig. Elke zondag wordt er een kerkdienst gehouden.

Vanwege de grote armoede in de wijk, ontvangen families medische zorg en voedsel.

Afgelopen oktober reisden 16 vrijwilligers af naar Floresti om diverse kluswerkzaamheden te doen. Denk hierbij aan schilderwerk, het repareren van daken, deuren en het plaatsen van kachels.

Ook bezochten de vrijwilligers een kindertehuis waar ze aangeklede poppen brachten. „Je had die glunderende oogjes moeten zien”, aldus Lina Hamberg van de PGLO Leek. „Ook zijn ze met een groep kinderen naar de dierentuin geweest en was er een uitstapje georganiseerd voor de moeders. Zij gingen onder andere naar een museum.”

Met de kerststukjesactie wordt het werk van de commissie in Roemenië ondersteund. Een stukje bestellen kan ook via de mail: wg-oost-europa@pglo.nl.

„Voor al deze dagen hebben we nog vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via tel. 0594-515220 /510516 of per mail: wg-oost-europa@pglo.nl”, besluit Lina.