Aduard krijgt nieuwbouw

ADUARD - De gemeente Zuidhorn heeft onderzocht wat de kansen voor woningbouw in Aduard zijn. Aanleiding voor het onderzoek vormde de bouw in Zuidhorn en Groningen die volop doorgaat terwijl er in Aduard de laatste jaren juist heel weinig woningen zijn gebouwd.

Extra aanleiding is een nieuwbouwlocatie langs de Kleiweg. Hier is nog geen nieuwbouw van de grond gekomen, waar dit wel mogelijk was.

Wethouder Stol: „De laatste tijd zijn er positieve ontwikkelingen voor woningbouw in Aduard. De vraag in de markt is gestegen en projectontwikkelaars zien nu ook kansen. Dit zijn mooie ontwikkelingen ook voor de leefbaarheid van het dorp.”

Om inzicht te krijgen in de woningvraag in Aduard heeft adviesbureau KAW uit Groningen een woningmarktanalyse uitgevoerd

Aduard is een kansrijk dorp met een goede basis aan voorzieningen en dat biedt kansen meer inwoners aan te trekken. Vanuit het dorp zelf is een vraag te verwachten van ongeveer vijf woningen per jaar. Dit op basis van het woningmarktonderzoek Westerkwartier en de achtergebleven uitbreiding op de nieuwbouwlocatie.

Daarnaast is er een vraag vanuit de stad Groningen, die tussen de 10 tot 15 woningen per jaar is. Gezien de druk op de huizenmarkt in Groningen kan deze vraag ook groter uitvallen.