Internet onder de loep in presentatie van SeniorWeb

LEEK - SeniorWeb Leek & Marum houdt vrijdag 7 december een presentatie in De Schutse. Het tmea is Internet brengt de wereld bij je thuis.

De digitale wereld is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Twintig jaar terug was er geen snelle internetverbinding, geen mobiele telefoon, geen Facebook of WhatsApp.

„We maken bewust en ook onbewust gebruik van het internet, soms kunnen we er gewoon niet omheen. Selectief en verstandig met internet omgaan, levert ons veel comfort en voordelen op. Denk aan bestellingen plaatsen bij internetwinkels, ja, zelfs boodschappen kunnen we online doen”,aldus SeniorWeb.

Tijdens de lezing wordt inzicht gegeven in hoe het internet werkt en wat er allemaal mogelijk is. Er wordt uitgelegd waarom er altijd een account aangemaakt moet worden bij het doen van bestellingen. En hoe werkt dat nou, het op afstand bedienen van apparaten? En er is aandacht voor foto’s die gemaakt zijn met camera of smartphone kunnen op internet geplaatst worden.

Er schuilt er ook gevaar in internetgebruik. „Hoe wordt dit herkend en hoe er tegen te wapenen?”

Dat internet vooral veel plezier en gemak oplevert, komt ook tijdens deze lezing naar voren. ’s Middags wordt er een inloopspreekuur gehouden waarbij vragen over computer, tablet en smartphone worden beantwoord.

De presentatie is van 09.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot16.00 uur is er een inloopspreekuur.