Heeft u schatten in uw boekenkast staan?

ADUARD - Taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam komt donderdag 6 december naar Aduard. In het Best Western Hotel zit hij klaar om taxaties te verrichten.

„Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (hand-ingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk.”

Molendijk heeft bijna 2000 taxatiedagen op zijn naam staan. Zo ook in Canada, de Verenigde Staten en Australië. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot zo’n „10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

U bent van harte welkom op 6 december van 13.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie zie http://www.molendijkboeken.nl