De Liekeblom bruist weer

LEEK - De Liekeblom bruist weer. Met de opening, afgelopen week, van de Plus in het overdekte winkelcentrum in Leek is de reuring terug. Een nieuwe vloer en een nieuw terras maken de remake van het winkelcentrum af.

Vorige week ging de Plus open. Nadat de Jumbo het pand verliet, stond het een poosje leeg. Een flinke verbouwing zorgde voor meer bvierkante winkelmeters in de supermarkt. Aan de lantaarnpalen in Leek hange groene ballonnen van de Plus. De Leeksters hebben de supermarkt inmiddels ontdekt. Op donderdagmiddag is het druk aan de kassa’s. Alie Bijzitter van de tegenover gelegen Bakkerij Van Esch loopt zich de benen uit het lijf. ,,Donderdag is het marktdag, dan is het hier altijd wel druk, mar vandaag is het voor ons extra druk, ook omdat we een beetje moeten wennen aan het nieuwe terras.

Ook Alex Rossenberg van bloemist Nikky is blij met het nieuwe elan in het winkelcentrum. Ook hij heeft wat meer vierkante meters waarop hij zijn bloemen kan uitstallen, maar het belangrijkste is de loop die weer in het winkelcentrum zit. ,,Met de supermarkt komen er gewoon meer mensen langs. En dus zijn er ook wat meer mensen die een bloemetje meenemen.”