Lichtjesavond Midwolde

MIDWOLDE - Op 9 december is er voor de tweede keer een herdenkingsmoment in de kerk en op de begraafplaats van Midwolde om kaarsen te branden voor hen die zo’n grote plaats in ons leven hebben ingenomen en altijd dierbaar zijn gebleven.

Op deze tweede zondag van december is het ook Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan op hetzelfde moment (om 19.00 uur ’s avonds) kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een golf van licht ontstaat. Dat kan ook in Midwolde. Deze herdenking begint in het kerkje met muziek, mooie woorden en het aansteken van kaarsen. Daarna volgt een wandeling over de begraafplaats die sfeervol verlicht zal zijn met honderden lichtjes en kaarsen. Tijdens deze wandeling ieder op zijn/haar eigen manier de overleden dierbaren gedenken. Lichtjes in het donker vertellen verhalen van liefde en gemis, van trots en van tranen.

Dit herdenkingsmoment is gratis toegankelijk voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer een dierbare elders is begraven of gecremeerd. De organisatie is in handen van Aline de Graaf en Coby Kuiper, uitvaartbegeleiders en Marjo Többen, Artalon Gedenkbeelden. De kerk in Midwolde, Gasterij Inkies, Protestantse Gemeente Leek-Oldebert en de gemeente Leek hebben zich van harte verbonden aan dit initiatief en ondersteunen de bijeenkomst. Er klinken woorden en muziek. Het koor Testify en een blazersensemble onder leiding van Aalt Kits brengen een muzikale troost. Een groep vrijwilligers zet zich in om een sfeervolle en troostende avond neer te zetten.

De deuren van de kerk in Midwolde openen om 18.30 uur. De herdenkingsbijeenkomst start om 19.00 uur. Na afloop van de bijeenkomst en het wandelen over de begraafplaats biedt Gasterij Inkies iedereen een kop koffie/thee aan en is er nog gelegenheid om na te praten.