Sinterklaassurprises en adventskalenders bij Lauwers College

GRIJPSKERK - Evenals de twee voorgaande jaren werd er door de klassen 2hv en 2m van het Lauwers College te Grijpskerk een bezoek gebracht aan de partnerschool in Gescher (Duitsland).

De leerlingen hadden al een half jaar contact met elkaar via sociale media. De leerlingen vertrokken ’s ochtends om 7.00 uur richting Gescher. Daar aangekomen werden ze door hun maatjes verwelkomd. Deze eerste echte kennismaking was voor sommige leerlingen best spannend. Dit was echter snel voorbij, toen ze elkaar hun meegebrachte cadeaus overhandigden.

De Nederlandse leerlingen hadden sinterklaassurprises meegenomen en de Duitse leerlingen hadden geweldige adventskalenders gemaakt. Vervolgens werd er nader kennis gemaakt. Natuurlijk werd er zo veel mogelijk Duits gesproken. Begrepen ze elkaar niet helemaal, dan werd het gesprek in het Nederlands voortgezet. De leerlingen in Gescher hebben Nederlands als keuzevak. Daarna werd de school verkend en lessen bezocht.

Ook een warme maaltijd ontbrak niet. Na het eten stond sporten op het programma. Als laatste onderdeel gingen de leerlingen met hun maatjes de stad in om vervolgens om 16.00 uur weer te vertrekken naar Grijpskerk. De leerlingen en docenten kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ze verheugen zich nu al op de meerdaagse uitwisseling van volgend jaar.