Business Fayst brengt noordelijke vrouwelijke ondernemers samen: „Om te vieren dat ondernemen een fayst is”

Tolbert - Het allereerste Business Fayst zal op vrijdagavond 22 februari 2019 plaatsvinden in de Postwagen in Tolbert. Business Fayst is een netwerkparty voor en door vrouwelijke ondernemers uit het Noorden.

Er worden veel netwerk events en bijeenkomsten georganiseerd, maar vaak moeten noordelijke onderneemsters hier ver voor rijden. “Ik vind dit ontzettend zonde, want er is veel kennis en kunde aanwezig hier in het Noorden, dus laten we dat hier ook vooral houden”, aldus Fimke Jongejan (initiatiefnemer Business Fayst). Zij startte dit jaar als ondernemer. Met haar bedrijf Business Fay ondersteunt zij coaches.

‘Stijve’ netwerkevents

Nog voordat Fimke startte met haar bedrijf ging ze op zoek naar netwerken en events in het Noorden. Helaas eindigde de zoektocht vaak in een teleursteling. “Veel netwerken zijn zo ‘stijf’ en zakelijk, dit moet toch veel leuker kunnen?” Daarom organiseerde ze zelf zo’n bijeenkomst met als doel om de kennis en ervaring in het Noorden ook hier te houden en met elkaar te kunnen delen. Het is niet alleen feest, maar er worden ook praatjes en leerzame workshop gegeven (uiteraard door onderneemsters uit het Noorden).

“Dit wordt de eerste editie, maar het is zeker het plan om er nog velen te laten volgen. Zo weten wij, vrouwelijke ondernemers, elkaar te vinden, kunnen elkaar inspireren en van elkaar leren. En één ding staat hierbij altijd op de eerste plaats: vieren dat ondernemen een fayst is!”