Prijs voor Sascha Dam

GROOTEGAST - Prachtige foto's leverde de fotowedstrijd met als thema voeding op. Afgelopen maandag was de prijsuitreiking in bibliotheek Grootegast.

De wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier in het kader van Nederland Leest, de nationale leescampagne om meer mensen te laten lezen en naar de bibliotheek te krijgen.

De jury, bestaande uit Elly Pastoor (wethouder gemeente Grootegast), Hans Bergsma (gebiedscoöperatie Westerkwartier) en Peter Doorn (Biblionet Groningen) hebben de tien mooiste foto’s voorzien van jurycommentaar.

De winnende foto, gemaakt door Sascha Dam uit Midwolda, is een afbeelding van een lepel waar stroop afdruipt. De jury gaf hierbij aan: ‘De fotografische kwaliteit erg hoog is. Toffe kadrering en een prachtige kunstcompositie.Qua originaliteit steekt deze foto ver boven de andere foto’s uit. De foto blijft in je geheugen plakken. Nodigt uit om er langer naar te kijken en uit te vinden wat er te zien is achter de stroop.’

Sascha Dam heeft hiermee een diner voor twee personen gewonnen bij en aangeboden door Hotel Restaurant Aduard.

Tweede prijs

De tweede prijs is gegaan naar Gert-Jan Rodenboog uit Groningen. Hij maakte een zwart-wit foto van zijn dochter dat naar een flesje melk grijpt. De winnaar van de derde prijs is Trienke Tijsseling uit Zevenhuizen met een compositie rondom een bord gevuld met stamppot boerenkool uit eigen tuin. Beide hebben een goed gevulde fruitmand gewonnen. De tien mooiste foto’s worden nog tot 8 december geëxposeerd in de bibliotheek in Grootegast.