Coaches van de Woonweter aan de slag

WESTERKWARTIER - De Woonweter Westerkwartier is nu een maand open. De verbinding tussen inwoners, bedrijven en technologie voor comfortabel, duurzaam en veilig wonen krijgt vorm.

Dinsdag 16 oktober is De Woonweter Westerkwartier officieel geopend. In dit laagdrempelige kenniscentrum voor comfortabel, duurzaam en veilig wonen worden mensen geïnformeerd over het verbeteren van hun woonsituatie doormiddel van (nieuwe) technologie, producten en soms eenvoudige oplossingen. Een deel van de bezoekers wil informatie over isoleren en verminderen van energieverbruik, maar ook vragen over langer zelfstandig thuis blijven wonen, domotica en een gezond binnenklimaat komen voorbij.

Een team van vier vrijwillige wooncoaches staat bezoekers te woord op zaterdagen van 10 tot 13 uur. Voor een gesprek met een wooncoach kan een afspraak gemaakt worden via het contactformulier op de website www.woonweter.nl of via westerkwartier@woonweter.nl. De Woonweter.

Nadat bezoekers geïnformeerd zijn over de mogelijkheden om hun huis te verbeteren, is het natuurlijk de vraag wie dat kan uitvoeren. Samen met de wooncoach is de vraag verhelderd en concreet gemaakt en is in veel gevallen een indicatie van de kosten gegeven. Regionale bedrijven kunnen de vraag nu omzetten in concrete aanpassingen en verbeteringen. Het voorwerk dat in De Woonweter heeft plaatsgevonden, maakt het proces om tot een offerte en de uitvoering van aanpassingen te komen sneller en efficiënter.

Diverse ondernemers uit de regio doen mee, waaronder de huidige gastheer van De Woonweter Tonny Schuiling. Reden voor hem om mee te doen was onder meer het feit dat hij vaak pas wordt ingeschakeld als een verbouwing of nieuwbouwwoning gereed is. Voor sommige zaken is dat te laat en moet er weer extra werk worden verricht, wat tijd en geld kost. Integraal kijken naar (ver)bouwplannen samen met de gebruikers zorgt voor een efficiënter proces.