Sfeervol kerstconcert in Tolbert

TOLBERT - Op zondag 16 december 2018, om 20.00 uur kunt u in de sfeervolle kerk van Tolbert een kerstconcert bijwonen. Het concert wordt verzorgd door Jellegeert Postma (orgel) en Berta Kwant (fluit). Ook zal Harke Winter, één van de verhalenvertellers van het vertellerscollectief Kom op Verhoal een tweetal kerstverhalen vertellen in de streektaal, Het Westerketiers.

Jellegeert Postma en Berta Kwant spelen onder meer werken van Bach, Buxtehude en Postma zowel samen als in een aantal solostukken.

Jellegeert Postma studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen achtereenvolgens orgel bij Wim van Beek, koordirectie bij Cees Rotteveel, kerkmuziek bij Caspar Honders, klavecimbel bij Jaques Ogg en schoolmuziek. Reeds vele jaren vormt hij een duo met de blokfluitiste Berta Kwant, met wie hij regelmatig concerten verzorgt in binnen- en buitenland.

Berta Kwant studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen bij Kees Boeke en Baldrick Deerenberg. Zij studeerde af in Amsterdam bij Kees Boeke. Zij treedt regelmatig op, voornamelijk als helft van het duo met organist/klavecinist Jellegeert Postma.

Entree: 7 euro 50 inclusief kopje koffie of thee.