Sfeervolle kerstmarkt in nieuwe kerkzaal

ZEVENHUIZEN - Zelfgemaakte muurtekstborden met vooral wijze woorden prees Serine Kobes (12) zaterdag aan tijdens de eerste kerstmarkt in haar dorp in de in mei in gebruik genomen vernieuwde kerkzaal.

De tekstborden waren evenals de ruim versierde waxinelichthouders vervaardigd tijdens een tweetal jeugdclubavonden. Bij de verkoop kreeg ze assistentie van Mark van der Velde (16) die het kasbeheer van de stand op zich nam. Bezoekers belandden al direct bij binnenkomst in een warme sfeer.

De 11-jarige Merle Postmus en een oudere engel heetten namens de PKN-kerk als organisatie iedereen persoonlijk welkom. Ze deelden als verrassing direct een kerstcadeautje uit. Voor Gauke Poelman, Coby Mulder en Diana Kobes was het de tweede keer op rij dat ze de organisatie van een kerstmarkt op zich namen: in 2017 in de oude kerk bij de rotonde en nu in de nieuwe kerkzaal annex ontmoetingsruimte.

Vooral tweedehands kerstartikelen stonden centraal naast etenswaren. De opbrengst komt ten goede aan de PKN-kerk. Deze wil de voormalige pastorie en nu centrale ontmoetingsruimte, aanpalend aan de kerkzaal als marktruimte, graag openstellen voor iedereen om bij koffie, thee of snert even bij te praten.

Het ligt in de bedoeling, aldus Gauke Poelman, van de kerstmarkt vanuit en in de PKN-kerk een jaarlijks terugkerende traditie te maken. ,,We moeten wel selectief zijn op het terrein van de tweedehands kerstartikelen, want het is geen rommelmarkt. Dat is eigenlijk de enige voorwaarde. Het gevoel van saamhorigheid en dus de bindende factor is het belangrijkste waar wij voor gaan.”

Komende zaterdagavond (16-12) wordt er vanaf zeven uur een kerst sing-in gehouden met medewerking van de gospelgroep Singjael. De kerstnachtviering vindt 24 december vanaf half negen plaats. Ook bij deze activiteiten is iedereen welkom.