Leekster Eagles blijft thuis steken op 2-2

LEEK - Leekster Eagles kwam vrijdagavond voor eigen publiek niet verder dan 2-2 tegen FC Marlène 2. De lager genoteerde bezoekers uit Heerhugowaard namen na rust zelfs een 2-1 voorsprong. Mehdi Charaf-Eddine stelde tenminste nog een punt veilig.

De adelaars van coach Martijn Alssema zitten niet in hun beste fase. Een week geleden werden ze uitgeschakeld voor de KNVB-beker, al was het 6-3 verlies bij de Helderse eredivisionist Zeemacht geen schande. Hetzelfde gold voor de competitienederlaag tegen koploper HV/Veerhuys.

Tegen het gelijkwaardige FC Marlène schortte het met name aan de eindpass en de afronding. Daardoor bleef de productie in Sportcentrum Leek steken op twee treffers. Erolind Derguti brak de ban (1-0), maar na de eerste 20 minuten zuivere speeltijd stond het 1-1. In het tweede bedrijf namen de Noord-Hollandse gasten brutaal de leiding. Verder dan de 2-2 door Charaf-Eddine kwamen de Eagles niet meer.

Return eerste speeldag

Vrijdag 14 december treffen de Westerkwartierders in Schagen Scagha’66. Op de eerste speeldag werd het in Leek 4-4. Op 21 december is nummer twee Texel’94 te gast. De ontmoeting is in de Topsporthal, omdat tegelijkertijd in het Sportcentrum het B-toernooi van het 33ste Leekster Voetbalgala plaatsvindt.